Publicat 23/2/2014 12:34:26 +01:00CET

Queden en llibertat condicional 44 estudiants detinguts a les protestes d'Anzoátegui de dijous

CARACAS, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

Un tribunal veneçolà ha decretat la llibertat condicional per a 44 estudiants detinguts, entre els quals hi ha onze menors, a les protestes de dijous passat a l'estat veneçolà d'Anzoátegui contra el Govern de Nicolás Maduro.

La jutgessa del tribunal IV de Control d'Anzoátegui, Luz Verónica Cañas, ha precisat al seu dictamen, emès divendres a la nit, que els 44 implicats hauran de presentar-se a la seu judicial cada 30 dies, segons ha informat el diari veneçolà 'El Universal'.

Als 33 adults, la jutgessa els ha imputat els delictes d'instigació a l'odi, associació il·lícita, decantació de substàncies incendiàries i obstrucció de les vies, mentre que als onze menors d'edat els imputa els càrrecs d'associació delictiva i obstrucció de les vies.

Segons l'oposició, dos joves de 17 i 19 anys han quedat ferits i 47 persones han estat detingudes a les manifestacions que es van prolongar a Anzoátegui des de la matinada de dijous. Dues persones més han estat alliberades a l'estat de Bolívar.

Prèviament, una marxa d'estudiants, membres de la formació opositora Taula d'Unitat Democràtica (MUD), representants de la societat civil i parlamentaris de l'Assemblea Nacional i del Consell Legislatiu van secundar una marxa per reclamar l'alliberament dels detinguts i que ha conclòs al Palau de Justícia de la ciutat de Barcelona, on van lliurar una petició popular a la presidenta del Circuit Judicial.