Publicat 23/2/2014 12:40:55 +01:00CET

López insta a "seguir amb la pressió als carrers" per "trencar la dictadura"

CARACAS, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El líder del partit polític opositor veneçolà Voluntat Popular (VP), Leopoldo López, ha instat als seus simpatitzants a "seguir amb la pressió als carrers" per "trencar la dictadura", dins del marc de l'onada de violència que recorre el país iberoamericà.

"Seguim amb la pressió als carrers. Comencem a trencar la dictadura: comença l'alliberament d'estudiants i dels nostres dirigents de la Nova Esparta", ha anunciat aquest dissabte des del seu compte oficial a la xarxa social Twitter.

López està detingut des de dimarts passat a la presó de màxima seguretat de Ramo Verde, ubicada Los Teques, a l'àrea metropolitana de Caracas, com "autor intel·lectual" dels disturbis capitalins del passat 12 de febrer.

Tot i que les autoritats jurisdiccionals han decidit retirar els càrrecs d'homicidi i terrorisme que se li van atribuir al principi, està acusat d'una sèrie de delictes pels quals podria ser condemnat fins a deu anys de presó.

López ha fet aquesta crida en una nova jornada de mobilització ciutadana. L'oposició ha marxat pel veí municipi de Sucre per denunciar els abusos del Govern veneçolà i aquest ho ha fet a Caracas a favor de la pau.