Trump va demanar a Zelenski que investigués els Biden: "El que puguis fer amb el fiscal general serà genial"

Publicat 25/9/2019 16:36:52CET
24 de setembre de 2019 - Nova York, NY EUA: Donald Trump, President dels Estats Units d'Amèrica adreça les Nacions Unides. Setembre 24 2019 (John Roca)
John Roca

MADRID, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, va demanar al seu homòleg d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, que intercedís a favor d'una investigació sobre les suposades ingerències de l'exvicepresident Joe Biden: "El que puguis fer amb el fiscal general serà genial".

Així figura en la transcripció que ha fet pública aquest dimecres el Govern nord-americà, que ha difós el contingut exacte de la conversa telefònica que van mantenir el 25 de juliol els dos líders i que ha obert la porta a l'inici d'un judici polític contra Trump a la Càmera de Representants.

"Tenim molt a parlar sobre el fill de Biden", va assenyalar Trump, en al·lusió a Hunter Biden, directiu d'una empresa de gas. El mandatari nord-americà va ressuscitar les sospites sobre una possible ingerència del número dos de l'Administració de Barack Obama en favor del seu fill perquè les autoritats ucraïneses arxivessin qualsevol investigació.

"Biden va aturar la investigació i molta gent vol saber una mica d'això, per la qual cosa qualsevol cosa que puguis fer amb el fiscal general serà genial. Biden va presumir d'haver frenat les investigacions, així que si poguessis mirar-ho... Sona horrible", va afegir.