La Cambra de Representants dels EUA investigarà formalment si sotmet Trump a un judici polític

Publicat 25/9/2019 11:29:19CET
Nancy Pelosi
Chris Kleponis - Archivo

MADRID, 25 set. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha anunciat aquest dimarts que l'organisme obrirà una investigació formal per determinar si s'ha de sotmetre a un judici polític el president, Donald Trump.

Pelosi ha sostingut en unes declaracions que "aquesta setmana, el president ha admès que va demanar al president d'Ucraïna (Volodímir Zelenski) que dugués a terme accions que el beneficiessin políticament".

"Les accions que ha adoptat avui el president han violat greument la Constitució, especialment quan diu: 'L'article 2 diu que puc fer el que vulgui'", ha indicat.

En aquest sentit, ha recalcat que "les accions de la presidència Trump han revelat el fet deshonest de la traïció del president al seu jurament del càrrec, una traïció a la seguretat nacional i a la integritat de les eleccions".

"Per això, anuncio que la Cambra de Representants avançarà amb una investigació oficial sobre un procés de destitució", ha assenyalat. "Ningú no està per sobre de la llei", ha manifestat Pelosi.

La Cambra de Representants, en la qual els demòcrates compten amb majoria, analitzarà si Trump va provar d'obtenir ajuda de les autoritats d'Ucraïna en un cas contra Joe Biden, preferit entre les files del Partit Demòcrata per a les presidencials de l'any 2020.

Trump ha carregat immediatament després contra l'anunci i ha lamentat que "en un dia tan important a les Nacions Unides, amb tanta feina i tant d'èxit, els demòcrates han d'arruïnar-ho amb més notícies d'última hora sobre l'estúpida caça de bruixes".

"Ni tan sols han vist la transcripció de la conversa (que va mantenir amb Zelenski). Una caça de bruixes total", ha assenyalat a través de Twitter. "Assetjament presidencial", ha denunciat.