Publicat 30/4/2019 14:52:17CET

Guaidó assegura que compta amb el suport d'"un grup molt important" de militars "a tot el país"

Veneuela.- Guaidó assegura que compta amb el suport de "un grup molt important" de militars "en tot el país"
TWITTER/@LEOPOLDOLOPEZ

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Assemblea Nacional veneolana, Juan Guaidó, ha assegurat que, en la denominada "Operació Llibertat" contra el rgim de Nicolás Maduro, compta amb el suport d'"un grup molt important" de membres de les Forces Armades i no només a Caracas, sinó "a tot el país".

Guaidó ha comparegut en una avinguda als afores de Caracas, prop de la Base Aria La Carlota, per confirmar el que prviament havia anunciat en un vídeo difós a Twitter i en el qual, juntament amb un alliberat Leopoldo López, advocava pel "cessament definitiu" de l'"usurpació" política.

Guaidó ja en va parlar en el seu primer missatge acompanyat de diversos militars als quals va descriure com a "valents". "Em trobo amb les principals unitats militars de la nostra Fora Armada per donar inici a la fase final de l'Operació Llibertat", ha declarat Guaidó, sota la premissa que "el moment és ara".

En les seves segones declaracions, ha assegurat que compta amb el suport d'"un grup molt important" d'uniformats, encara que no ha precisat cap xifra. Sí que ha apuntat que es tracta d'un moviment que no se circumscriu només a la capital, sinó que té ramificacions "a tot el país".

Guaidó ha afirmat que, en qualitat de president interí del país sud-americ, ha ems un decret per amnistiar els presos civils i militars que hagin estat detinguts per motius polítics, un indult que el mateix López ha dit haver-se'n beneficiat.

"Els meus custodis són amb nosaltres", ha declarat Leopoldo López, "convenut" que "seran molts més" els membres de les Forces Armades que se "sumaran" al bndol de Guaidó. López ha cridat la ciutadania a sortir al carrer "en pau" per "completar la primera fase" i apartar Maduro del poder, amb vista a construir un Govern de transició i celebrar unes eleccions.