Publicat 24/1/2020 16:37:38 +01:00CET

El temporal afecta 3.300 hectàrees del delta de l'Ebre i 429 escoles de Catalunya

Inundaciones en la zona del delta del Ebro por la borrasca 'Gloria'.
@LLUIS_SOLER

Ha afectat 15.000 hectàrees de cultius a la província de Girona

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

El temporal Gloria ha afectat unes 3.300 hectàrees del delta de l'Ebre, i també ha causat destrosses a 429 escoles, el 20% de les que hi ha a Catalunya, la qual cosa suposarà un cost d'uns 10 milions d'euros, ha explicat aquest divendres la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

En roda de premsa aquest divendres després de la reunió del president de la Generalitat, Quim Torra, amb els consellers dels departaments afectats pel temporal Gloria per avaluar els desperfectes que ha causat, també ha detallat que la borrasca ha afectat unes 15.000 hectàrees de cultius a la província de Girona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit aquest divendres per avaluar els danys amb Budó, el vicepresident Pere Aragonès i els consellers de l'Interior, Miquel Buch; d'Educació, Josep Bargalló; d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, a més de la secretària general de Salut, Laura Pelay.

Budó ha afegit que no han acabat el recompte de desperfectes perquè l'emergència no s'ha tancat fins aquest divendres.

"NO SÓN EPISODIS PUNTUALS"

Budó ha avisat que aquesta mena de temporals "no són episodis puntuals", i ha alertat que poden ser cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic.

Ha dit que, davant aquests fenòmens el Govern vol donar una "resposta estructural" entre les conselleries i altres administracions, per la qual cosa la setmana vinent aprovaran un pla de coordinació en casos d'emergències o desastres naturals.