Publicat 24/02/2019 13:27CET

El papa es compromet a que els crims d'abús sexual "no es repeteixin" a l'Església

Sex abusi summit opens in Vatican
CONTACTO

ROMA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El papa s'ha comproms a prendre "totes les mesures possibles" perqu els crims d'abús sexual "no es repeteixin" a l'Església, després de concloure la cimera histrica de quatre dies al Vatic al costat de jerarques episcopals de tot el món.

"Volem que totes les activitats i llocs de l'Església siguin sempre plenament segurs per als menors, que es prenguin totes les mesures possibles perqu símils crims no es repeteixin. Que l'Església torni a ser absolutament creble i de confiana en la seva missió de servei i d'educació per als petits, segons els ensenyaments de Jesús", ha desitjat durant el rés d'ngelus d'aquest diumenge.

Prviament, el Papa ha dictat en el discurs de tancament de la cimera vuit directrius per eradicar aquesta xacra, entre les quals es troben prioritzar les víctimes en tots els sentits i realitzar una "serietat impecable" en la gestió dels casos, portant els culpables davant la Justícia.

Posteriorment, durant l'ngelus i abocat al balcó del seu estudi privat a la Biblioteca del Palau Apostlic, el Papa ha reconegut que el problema dels abusos sexuals a menors per part del clergat ha suscitat "des de fa temps" un gran "escndol" a l'Església i en l'opinió pública perqu ha causat "dramtics sofriments" a les víctimes, per també per la "injustificable cobertura dels culpables" per part dels responsables eclesistics.

"És un problema difós en tots els continents", ha lamentat el Papa. Per aix, ha explicat que ha reunit en el Vatic a 190 jerarques de l'Església per debatre de manera "corresponsable i collegial" sobre com millorar les estructures per protegir els menors. "Hem escoltat la veu de les víctimes, hem resat i demanat perdó a Déu i a les persones ofeses, hem pres conscincia de les nostres responsabilitats i del deure de fer justícia en la veritat, de rebutjar radicalment tota forma d'abús i de poder, de conscincia i sexual", ha considerat.

D'aquesta manera, davant centenars de fidels reunits a la plaa de Sant Pere per escoltar la seva paraula, s'ha comproms a "collaborar amb eficcia" al costat de totes les persones de bona voluntat "a nivell internacional" perqu es combati "a fons la gravíssima plaga de la violncia davant centenars i centenars de menors de tot el món".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés