Publicat 28/05/2015 11:26

Manel Esteller llança una campanya de micromecenatge contra la Síndrome de Rett

Manel Esteller
IDIBELL

Mitjançant la plataforma Verkami i fins al dissabte 20 de juny

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El director del programa d'Epigenética de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), Manel Esteller, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per curar la Síndrome de Rett, ha informat Idibell.

La campanya vol recaptar 22.000 euros per finançar un estudi farmacològic que permeti trobar un tractament que alleugi els símptomes debilitants associats a aquesta malaltia rara.

Les aportacions contra la que es considera la segona causa més freqüent de retard mental en dones, després de la Síndrome de Down, es poden fer a partir dels 10 euros i fins al 20 de juny, quan finalitza la campanya, que ja ha recollit 8.895 euros, publica 'La Vanguardia' digital.

La Síndrome de Rett és una malaltia del cervell causada per una mutació a un gen determinat, i els últims descobriments científics indiquen que la malaltia es podria revertir, assenyala Esteller a la campanya.

"Fins avui, hem investigat diferents compostos que semblen millorar alguns dels símptomes de la malaltia però ens queden moltes coses per comprovar i molts altres fàrmacs per avaluar", assenyala Esteller a la presentació de la iniciativa.

La malaltia afecta aproximadament 1 de cada 10.000 o 15.000 nenes i sol ser a causa de a la presència d'una mutació al gen MECP2, un gen epigèntic que, com si fos un cadenat, controla l'activitat de molts altres gens de la cèl·lula.

En el seu impuls per trobar solucions terapèutiques per a diverses malalties, Esteller ha donat suport i ha estat recolzat per moltes fundacions de pacients, exemplificant el seu interès per conèixer de primera mà els problemes dels afectats.

L'investigador ha demanat col·laboració ciutadana per implementar la investigació de manera "més ràpida i eficient", i ha assegurat que els ciutadans podran conèixer de primera mà la investigació i ser part activa del treball.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés