L'ACA declara l'emergència per actuar a la conca del Besòs després de l'incendi

Actualitzat 12/12/2019 13:23:25 CET
Tècnics de l'ACA inspeccionen el riu Besòs
@AIGUA_CAT

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha declarat l'emergència al Besòs arran dels efectes que ha produït l'incendi d'una fàbrica de Montornès del Vallès (Barcelona), quan una part de l'aigua que es va utilitzar per extingir el foc va anar a parar al riu, que ha provocat un alt impacte en la fauna.

Des de dimecres, tècnics de l'ACA fan inspeccions per avaluar l'abast de l'impacte i determinar l'alteració de l'aigua del riu, ha informat l'organisme aquest dijous en un comunicat.

Per això, aquest dijous i durant les properes setmanes recolliran mostres d'aigua i de sediments per avaluar la possible afectació i fer un seguiment dins de la restitució de la qualitat del medi.

Per facilitar la retirada dels peixos morts i contribuir a una ràpida recuperació de l'ecosistema, l'ACA ha declarat l'emergència i s'està coordinant amb el Consorci Besòs Tordera, amb la col·laboració de les Agrupacions de Defensa Forestal i empreses especialitzades en la gestió correcta dels residus que es recullin.

L'ACA es manté en contacte, a través del Cecat, municipis i operadors dels serveis del cicle de l'aigua perquè prenguin mesures preventives si és necessari --en cas que hi hagi una captació de pous o aqüífers--, tot i que el proveïment està garantit, atès que la majoria de poblacions estan connectades a Aigües Ter Llobregat i no hi ha captacions superficials en aquest tram del riu.

L'agència ha remarcat que els rius són entorns dinàmics i esperen que la recuperació del tram afectat es faci de manera natural, sense poder precisar un termini exacte.

L'ACA, d'acord amb el Consorci Besòs Tordera, farà un seguiment continu de la recuperació del riu i, en funció de l'evolució, analitzarà quines mesures es poden dur a terme per millorar-ne l'estat.

El Parc Fluvial del Besòs es mantindrà ara per ara tancat com a mesura de prevenció fins que no es normalitzi la situació del riu.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Troben el cos d'una nena de 5 anys en un hotel de Logronyo

 5. 5

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista