Barcelona creu que el "desastre ecològic" al Besòs "no pot quedar sense resposta"

Publicat 12/12/2019 12:50:02CET
Janet Sanz i Eloi Badia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Ecologia de Barcelona, Janet Sanz, ha dit aquest dijous que el desastre ecològic que ha causat al riu Besòs l'incendi d'una empresa de Montornès del Vallès (Barcelona) "no pot quedar sense resposta".

Preguntada pels periodistes en una roda de premsa, Sanz ha recordat que és presidenta del Consorci del Besòs, però només de la part baixa del riu, tot i que no ha dubtat a qualificar els fets de "desastre ecològic".

"L'empresa que es va incendiar havia estat sancionada reiterades vegades", i ha explicat que el consorci que presideix es reunirà divendres per estudiar les accions que duran a terme, després que s'hagin trobat peixos morts en alguns trams del riu.

També ha admès preocupació: "Després dels esforços durant 20 anys perquè el Besòs deixés de ser un abocador, no es pot tornar enrere", i ha dit que treballaran per preservar les espècies i l'ecosistema del riu.

"Qui hagi provocat aquest desastre ecològic ha de respondre contundentment", ha advertit Sanz, que ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona s'ha posat en contacte amb els municipis afectats vinculats al riu.