Publicat 9/10/2019 16:52:32 +02:00CET

Garrido: La Guàrdia Civil combatrà qui utilitzi "la via del terror" per aconseguir la independència

Desfilada pel dia de la patrona de la Guàrdia Civil a Catalunya
EUROPA PRESS

Reconeix que independentisme i terrorisme no són "el mateix"

SANT ANDREU DE LA BARCA (BARCELONA), 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El general en cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, ha advertit aquest dimecres que el cos combatrà sense treva qui vulgui aconseguir la independència "seguint d'una manera o una altra el camí del terror", tot i que ha assegurat que independentisme i terrorisme no són el mateix.

Ho ha dit durant la celebració de la patrona del cos a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), acte que ha presidit el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, al costat de la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera.

Entre els assistents de l'acte hi eren el fiscal de sala del Tribunal Suprem (TS) Javier Zaragoza, de la causa del procés sobiranista; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres; l'inspector general de l'exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara; el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio; la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón; el cap superior de la Policia Nacional, José Antonio Togores, i l'alcalde Enric Llorca.

També hi eren presents el secretari general de la Conselleria d'Interior, Brauli Duart; el director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer; el comissari en cap de la policia autonòmica, Eduard Sallent, que han abandonat l'acte "ofesos" davant les paraules de Garrido sobre el major Josep Lluís Trapero, segons fonts de la Conselleria.

El general, durant el discurs, ha ressaltat: "Continuem ferms amb el nostre compromís amb Espanya de treballar per la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans. Ho vam demostrar fa dos anys, ho hem tornat a fer recentment. I cada vegada que sigui necessari ho tornarem a fer".

Garrido ha indicat que les actuacions de la Guàrdia Civil en defensa de l'ordenament constitucional els han atorgat el respecte dels ciutadans que creuen en l'estat de dret i el retret de "els qui conceben la llei com eina sotmesa a la decisió prèvia de desobeir".

S'ha referit als segons per criticar textualment els seus intents de voler fer sentir amenaçats o acovardits els guàrdies civils i ha dit que s'enorgulleix de veure com a la seva tasca policial "responen amb patètiques mostres d'impotència i ressentiment", cosa que ha causat els aplaudiments del públic.

OPERACIÓ DELS CDR

També ha felicitat els agents per l'operació en la qual es van detenir nou membres dels CDR que presumptament tenien substàncies que podien ser explosives o incendiàries, ha explicat.

Per a ell, aquesta operació "enfronta tothom a la realitat que els pretesos somriures revolucionaris es converteixen amb més facilitat en tan sols un rictus capaç de generar destrucció, dolor i patiment".

Ha assegurat que "de la mateixa manera que ser independentista no és el mateix que ser català, independentisme i terrorisme tampoc no són el mateix".

Però ha advertit a aquells que pretenguin aconseguir la independència de Catalunya amb terror: "Els combatrem sense treva ni pena".

Garrido també s'ha referit a la imminent sentència del TS sobre el procés sobiranista, i ha ressaltat que, al marge del resultat de la resolució, la qual cosa importa a la Guàrdia Civil és que ha contribuït en la fonamentació d'aquesta resolució amb una feina "objectiva, rigorosa i exhaustiva".

Ha considerat que la sentència abordarà "actuacions criminals suposadament comeses per persones rellevants de les institucions autonòmiques per dur a terme un projecte secessionista per a Catalunya".

En el seu discurs, que ha pronunciat alternant català i castellà, també ha recordat les víctimes de l'atemptat d'ETA a la caserna de Vic (Barcelona) el 29 de maig del 1991.