Publicat 29/5/2019 16:02:26CET

Desallotgen l'institut abandonat de Barcelona on es va gravar 'Merlí'

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han iniciat el desallotjament el matí d'aquest dimecres de l'institut abandonat on es va gravar la sèrie 'Merlí', al barri de Vall d'Hebron de Barcelona.

Segons ha informat la policia catalana a Europa Press, el desallotjament s'ha iniciat a les 10.00 hores a instàncies del Jutjat social 5 de Barcelona.

L'edifici havia albergat l'institut Menéndez Pidal, situat al número 7 del carrer Sinaí, i s'hi havia rodat la sèrie catalana 'Merlí'.

A l'immoble hi vivien des de fa almenys un any diverses famílies i també s'hi havien allotjat membres d'una organització criminal de lladres d'origen georgià que actuava a Barcelona i que utilitzava l'antiga escola d'amagatall.

Diverses fonts coneixedores de la investigació han explicat a Europa Press que se'ls relaciona amb més de 70 assalts a habitatges i s'han desplegat més de 200 policies per dur a terme aquest dispositiu.

En paral·lel a aquesta operació policial, batejada 'Merlí', hi ha un procediment judicial obert per al desallotjament de l'espai --que encara no s'ha executat-- a petició dels propietaris.

L'escola concertada Menéndez Pidal va tancar les seves portes després del curs 2011-2012 i els seus alumnes van haver de ser resituats.