Publicat 29/5/2019 16:07:37CET

119 identificats en el desallotjament de l'escola abandonada on es va rodar 'Merlí'

Successos.- 119 identificats en el desallotjament de l'institut abandonat on es va gravar 'Merlí'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han identificat aquest dimecres 119 persones en el desallotjament de l'escola abandonada on es va gravar la sèrie 'Merlí', al barri de Vall d'Hebron de Barcelona.

Els agents han practicat el desallotjament amb un ampli dispositiu policial --en el qual també ha participat la Policia Nacional-- a requeriment del Jutjat social 5 de Barcelona i han retornat l'edifici als seus propietaris, ha informat el cos policial a Europa Press.

Entre els ocupants identificats hi ha 79 persones de nacionalitat georgiana, les altres 40 són d'altres nacionalitats --entre elles espanyola-- i els Mossos n'han detingut dos per requeriments pendents.

L'edifici havia albergat l'escola Menéndez Pidal, situat en el número 7 del carrer Sinaí, i el centre va tancar les seves portes després del curs 2011-2012, per la qual cosa els alumnes van haver de ser resituats.

OPERACIÓ ANTERIOR CONTRA LLADRES

Mossos i Policia Nacional ja van dur a terme a l'abril una operació en el mateix edifici en la qual van arrestar 53 persones per presumptament pertànyer a una banda de lladres georgians que actuava a Barcelona des de l'escola abandonada i a la qual relacionaven amb més de 70 assalts a habitatges.

Del total de detinguts, 11 presumptament eren els principals integrants de l'organització criminal a la qual els investigadors van atribuir diversos robatoris amb força a domicilis.

41 persones més van ser arrestades en l'operació, batejada 'Merlí', per infracció de la Llei d'Estrangeria i una més va ser detinguda per tenir una ordre policial.

El col·legi va ser ocupat fa més d'un any per diverses famílies, i també el va ocupar la banda, utilitzant-lo com a habitatge i amagatall on refugiar-se després dels seus cops.