Publicat 20/02/2019 17:29

Csif-Mossos demana al Congrés la Passarella cap a la Policia i critica Torra per "encoratjar els violents"

Juan José Torrente
Europa Press TV - Europa Press

MADRID, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

Una delegació de Csif-Mossos s'ha reunit aquest dimecres al Congrés dels Diputats amb el PSOE, el PP i Ciutadans per demanar-los que es posi en marxa l'anomenada Passarella cap a la Policia Nacional i que es permeti la "mobilitat interadministrativa" cap a altres policies locals.

En declaracions a la premsa, el portaveu de Csif-Mossos, Juan José Torrent, ha xifrat en 500 les peticions dels agents que volen deixar la policia catalana "per diferents motius". El principal és, ha citat, la "politització" del cos autonmic, del qual "molts companys n'estan molt cansats".

"No pot ser que el president de la Generalitat", ha dit sobre Quim Torra, "a la tarda estigui encoratjant els violents i a la nit, quan hi ha disturbis i la policia ha d'actuar en compliment del seu deure de garant, aleshores sigui qui és condemnat i posat en dubte".

Com a exemple ha citat el cas de l'agent dels Mossos que aquest dimarts es va negar a declarar després de ser citat per Assumptes Interns i cridar 'La República no existeix, idiota!' a un manifestant amb uniforme dels Agents Rurals durant les protestes contra el Consell de Ministres del 21 de desembre a Barcelona.

Segons Torrent, els tres grups parlamentaris s'han mostrat receptius a la seva reclamació per permetre la mobilitat entre els policies, la qual cosa implica el desenvolupament de la normativa de la Llei de Personal de la Policia Nacional. També exigeixen el compliment de la Llei de Funció Pública i que les comunitats autnomes deixin de restringir aquesta possibilitat amb normes que redacten "al seu lliure albir".

SENSE NOVETATS D'INTERIOR

Les fonts del Ministeri de l'Interior consultades per Europa Press han assenyalat que "no tenen en agenda, ni hi ha cap novetat" referent a l'anomenada 'Passarella' en aplicació de la Llei de Personal del 2015 de la Policia Nacional. El PP va comenar a estudiar la mesura l'octubre del 2017, en ple desafiament independentista, després que diversos Mossos d'Esquadra es posessin en contacte amb el departament dirigit en aquells dies per Juan Ignacio Zoido.

Csif --que no té representació en el Consell de la Policia dels Mossos-- recorda que el defensor del poble ha adms a trmit una queixa seva per la situació d'"indefensió dels integrants d'aquest cos de seguretat davant de la politització de les seves funcions i la precarietat de les seves condicions laborals". En matria econmica, ha registrat una sollicitud de reunió amb Interior per traslladar-li les reivindicacions laborals del collectiu MOSSOS.

Els agents reclamen millores salarials, la devolució de les pagues extra del 2013 i 2014, l'equiparació salarial amb el cos de bombers compromesa fa deu anys i l'augment de la plantilla. Calculen que els Mossos tenen un dficit d'entre 1.500 i 2.000 efectius, per sota de les necessitats a les quals s'enfronten diriament per garantir la seguretat en aquesta comunitat autnoma. També solliciten la jubilació anticipada als 60 anys "sense minvament de la pensió".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés