Torra diu que no permetrà que "s'associï un moviment democràtic amb el terrorisme"

Publicat 25/9/2019 11:48:19CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, en el Debat de Política General
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimecres el pacifisme del moviment independentista després de la detenció de nou activistes dels CDRs i ha criticat que se'ls acusi de presumpte terrorisme: "No permetré mai que es vulgui associar un moviment democràtic amb el terrorisme".

"El moviment independentista ha estat i serà un moviment pacífic que busca la independència del nostre país sempre per mitjans democràtics", ha afirmat en la seva intervenció durant el Debat de Política General al Parlament.

El president ha sostingut que aquestes detencions són uns fets gravíssims, perquè, segons ell, l'operació de la Guàrdia Civil va vulnerar tots els principis de la presumpció d'innocència i pretenia "inventar un fals relat de la violència a Catalunya"

"Trobo intolerable que, una altra vegada, es vulgui criminalitzar el moviment independentista acusant-lo no només de ser un moviment rebel, sinó de ser terrorista. Quan el debat està perdut, la calúmnia és l'arma del perdedor", ha dit, citant Sòcrates.

A més a més, ha fet una referència sense citar directament a les declaracions de la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, que va preguntar si quan Torra animava els CDRs a 'apretar' volia dir "'apretar' el detonador".

"Passo per alt els insults, són tan baixos i tan grollers que no m'hi vull aturar ni un segon", ha assegurat, i ha insistit que la resposta del Parlament a aquestes detencions hauria de ser el compromís de respectar els drets humans, civils i polítics en totes les seves actuacions.