Torra demana un referèndum a l'Estat: "Què us fa por? Que no tingueu majoria?"

Publicat 25/9/2019 12:07:40CET
El president de la Generalitat, Quim Torra durant la seva intervenció en el debat sobre política general al Parlament de Catalunya, a Barcelona, a 25 de setembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha plantejat aquest dimecres a l'Estat que permeti celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya: "Què us fa por? Que no tingueu majoria?".

Durant la seva intervenció en el Debat de Política General, Torra ha retret als partits constitucionalistes que assegurin que són majoria davant l'independentisme i que s'oposin a fer una consulta per demostrar-ho.

"Si en totes les vostres intervencions dieu que l'independentisme no és majoritari, per què no ens feu callar durant uns quants anys amb un referèndum?", ha qüestionat el cap de l'Executiu català.

Ha criticat, sense citar-la, la diputada socialista al Parlament Eva Granados per dir que certes decisions haurien de solucionar-se a la Cambra catalana a través de la via de l'acord i no traslladar-les a la ciutadania: "Aquest estiu hem arribat a sentir que la ciutadania no pot decidir sobre determinades qüestions!".

Ha conclòs que, des del seu punt de vista, la ciutadania decideix i ha conclòs: "És la meva obligació fer possible allò que demana la ciutadania i així ho faré, no en tingueu cap dubte".