Publicat 19/6/2019 14:02:34 +02:00CET

Torra, als nous agents: "Per sobre de tot" hi ha les llibertats civils i democràtiques

Entrega de diplomes a Mollet del Vallès (Barcelona) a 804 agents que s'han graduat en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)
David Zorrakino - Europa Press

"No perdeu de vista que esteu servint el vostre poble i el vostre país"

MOLLET DEL VALLÈS (BARCELONA), 19 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimecres als nous agents dels Mossos d'Esquadra i policies locals que en la seva feina recordin que "per sobre de tot hi ha sempre les llibertats civils i democràtiques", valors dels quals hauran de ser garants, segons ell.

Ho ha dit en el lliurament de diplomes a 804 agents que s'han graduat a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) --454 mossos i 350 policies locals--, acte que ha presidit amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent.

També hi han participat la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i diversos comandaments de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, policies locals i de les Forces Armades, però cap representant de la Fiscalia ni la judicatura.

Torra ha indicat en el seu discurs que un pilar important és "fer prevaler la justícia per sobre de la venjança i la força", i ha assegurat que el seu model de país és amb una policia formada i justa.

Després de recordar l'exconseller Joaquim Forn, de qui ha dit que està privat injustament de llibertat, ha fet una petició als nous agents per quan arribin a treballar a la seva destinació: "No perdeu de vista que esteu servint el vostre poble i el vostre país".

INSTITUCIÓ VALORADA

El president ha recordat als agents que, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), els cossos policials catalans estan ben valorats per la ciutadania: els Mossos van ser la segona institució més valorada --"tot just per darrere de les universitats"-- i els ajuntaments, d'on les policies locals formen part, la tercera.

"Catalunya és un país segur i en aquesta línia hem de continuar treballant", ha reivindicat Torra, encara que ha reconegut que la Generalitat té el repte d'augmentar la percepció de seguretat, cosa que milloraria la qualitat de vida i la capacitat d'atreure activitat econòmica i talent, ha dit.

Per aconseguir aquest objectiu, ha subratllat la importància de la formació de l'ISPC --que ha qualificat de referent europeu-- perquè els agents actuïn amb "màxima professionalitat i objectivitat".

També ha assegurat que se sent "tremendament orgullós" dels cossos policials catalans i ha manifestat que en les situacions excepcionals, Catalunya respon de manera excepcional, però ha afegit que aquesta excepcionalitat també és present en el dia a dia.

Ha destacat el paper de la Policia en la mediació de conflictes de convivència, i en l'atenció a col·lectius vulnerables com els menors, les víctimes de violència masclista i la gent gran.

I ha assegurat que ser policia no és una feina fàcil, però que és agraïda, per la qual cosa ha recordat que, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) l'agost del 2017, els ciutadans es van sentir en bones mans i que les seves mostres d'agraïment van ser "tan sentides com sinceres".