Publicat 19/06/2019 17:22CET

Un 18,9% dels aspirants a mosso i policia local són dones en l'últim curs de l'ISPC

AMP.- Buch, als nous agents de Mossos: el Govern treballa per "normalitzar" la situació
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

MOLLET DEL VALLS (BARCELONA), 19 juny (EUROPA PRESS) -

Un 18,88% dels aspirants a mosso i policia local han estat dones, 165 del total de 874 alumnes de l'últim curs de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on aquest dimecres s'han graduat 804 agents --454 mossos i 350 policies locals de 84 ajuntaments--.

En el cas dels mossos, les alumnes han estat un 17,78%, mentre que en el curs per a policies locals han representat un 20,32%, segons dades de la Conselleria d'Interior.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapalat l'acte, amb el conseller d'Interior, Miquel Buch; el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent; i la directora de l'ISPC, Montserrat Royes, en una cerimnia que ha acabat amb el tradicional llanament a l'aire de les gorres per part dels nous agents.

Feia set anys que en la graduació de l'ISPC no hi havia una promoció de Mossos d'Esquadra conjunta amb la de Policia Local, i la d'aquest dimecres ha estat la 32a promoció del Curs de formació bsica per a policies, que va comenar al setembre amb 893 alumnes, 511 d'ells aspirants a mosso: 454 han rebut el diploma mentre que 41 han susps, 15 han renunciat durant el curs, un es va donar de baixa i un altre est pendent d'avaluar.

EFECTIUS POLICIALS

Als graduats, s'hi afegeixen 12 mossos més procedents de les policies locals, de manera que aquest estiu són 466 els efectius que se sumen a la policia autonmica i que fins a l'octubre formaran part del refor a les zones costaneres de Catalunya, per després incorporar-se a les seves destinacions definitives.

A l'rea de Barcelona hi aniran uns 160 mossos durant l'estiu: 130 patrullaran per la ciutat, mentre que una altra trentena estar destinada a l'rea de seguretat del transport metropolit, al Metro.

En el cas de les policies locals, van inciar el curs 382 aspirants i quatre es van incorporar un cop comenat: van suspendre 29, sis van renunciar durant el curs i un es va donar de baixa, de manera que han rebut el diploma 350 alumnes, dels quals 138 aniran a la Gurdia Urbana de Barcelona.

29,7 ANYS DE MITJANA

De mitjana, els aspirants del curs tenen 29,7 anys: 27,7 en el cas dels mossos i 32,2 en els policies locals --sovint és més alta en els cossos municipals, perqu alguns alumnes fa més temps que estan d'interins i no tenen una edat límit per fer el curs--.

En el cas dels aspirants a mosso, un 43,03% té formació universitria --diploma, grau, llicenciatura o mster--, mentre que la xifra en el cas de policies locals és del 27,71%.

Segons el lloc de residncia, 629 alumnes són de la província de Barcelona; 84 de Girona; 71 de Lleida, i 89 de Tarragona, i només un residia fora de Catalunya.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés