Publicat 19/6/2019 17:22:19 +02:00CET

Un 18,9% dels aspirants a mosso i policia local són dones en l'últim curs de l'ISPC

AMP.- Buch, als nous agents de Mossos: el Govern treballa per "normalitzar" la situació
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

MOLLET DEL VALLÈS (BARCELONA), 19 juny (EUROPA PRESS) -

Un 18,88% dels aspirants a mosso i policia local han estat dones, 165 del total de 874 alumnes de l'últim curs de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on aquest dimecres s'han graduat 804 agents --454 mossos i 350 policies locals de 84 ajuntaments--.

En el cas dels mossos, les alumnes han estat un 17,78%, mentre que en el curs per a policies locals han representat un 20,32%, segons dades de la Conselleria d'Interior.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat l'acte, amb el conseller d'Interior, Miquel Buch; el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent; i la directora de l'ISPC, Montserrat Royes, en una cerimònia que ha acabat amb el tradicional llançament a l'aire de les gorres per part dels nous agents.

Feia set anys que en la graduació de l'ISPC no hi havia una promoció de Mossos d'Esquadra conjunta amb la de Policia Local, i la d'aquest dimecres ha estat la 32a promoció del Curs de formació bàsica per a policies, que va començar al setembre amb 893 alumnes, 511 d'ells aspirants a mosso: 454 han rebut el diploma mentre que 41 han suspès, 15 han renunciat durant el curs, un es va donar de baixa i un altre està pendent d'avaluar.

EFECTIUS POLICIALS

Als graduats, s'hi afegeixen 12 mossos més procedents de les policies locals, de manera que aquest estiu són 466 els efectius que se sumen a la policia autonòmica i que fins a l'octubre formaran part del reforç a les zones costaneres de Catalunya, per després incorporar-se a les seves destinacions definitives.

A l'àrea de Barcelona hi aniran uns 160 mossos durant l'estiu: 130 patrullaran per la ciutat, mentre que una altra trentena estarà destinada a l'àrea de seguretat del transport metropolità, al Metro.

En el cas de les policies locals, van inciar el curs 382 aspirants i quatre es van incorporar un cop començat: van suspendre 29, sis van renunciar durant el curs i un es va donar de baixa, de manera que han rebut el diploma 350 alumnes, dels quals 138 aniran a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

29,7 ANYS DE MITJANA

De mitjana, els aspirants del curs tenen 29,7 anys: 27,7 en el cas dels mossos i 32,2 en els policies locals --sovint és més alta en els cossos municipals, perquè alguns alumnes fa més temps que estan d'interins i no tenen una edat límit per fer el curs--.

En el cas dels aspirants a mosso, un 43,03% té formació universitària --diploma, grau, llicenciatura o màster--, mentre que la xifra en el cas de policies locals és del 27,71%.

Segons el lloc de residència, 629 alumnes són de la província de Barcelona; 84 de Girona; 71 de Lleida, i 89 de Tarragona, i només un residia fora de Catalunya.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat