Actualitzat 9/4/2020 15:27:49 +00:00 CET

Sánchez, "convençut" que d'aquí 15 dies caldrà tornar a prorrogar l'estat d'alarma

Pool

MADRID, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous que està "convençut" que d'aquí quinze dies haurà de sol·licitar al Congrés una altra pròrroga de quinze dies més de l'estat d'alarma perquè el proper 26 d'abril encara caldrà mantenir el confinament de la població.

"Estic convençut que d'aquí quinze dies hauré de tornar a prorrogar el decret de l'estat d'alarma" perquè "no haurem posat fi a la pandèmia", ha dit durant el ple a la cambra baixa, que aquest dijous vota la segona ampliació de l'estat d'alarma que ha proposat l'executiu del PSOE i Unides Podem.

"És que si demano un decret d'alarma d'un mes, l'oposició em diu que em vull saltar el Parlament, amb la qual cosa prefereixo venir cada quinze dies a aquesta cambra a demanar la pròrroga", ha indicant, després d'afegir que seria "una notícia extraordinària" que no calgués una tercera pròrroga.

En la resposta al representant d'EH Bildu, Oskar Matute, Sánchez ha defensat que l'estat d'alarma dona a l'executiu "la capacitat de reaccionar de manera ràpida" si sorgeix un repunt de contagis, i ha precisat que les dades que s'han registrat aquesta setmana són conseqüència del primer decret d'estat d'alarma.

Segons ha precisat, l'efecte d'aquests deu dies de paralització de l'activitat productiva, que ha quedat limitada fins a final de la Setmana Santa als serveis essencials, es veurà reflectida en les xifres que es coneixeran a partir de la setmana entrant.