Publicat 9/4/2020 17:26:34 +02:00CET

Casado acusa Sánchez de "fer volar tots els ponts" amb el PP: "No mereix el suport de l'oposició"

El líder del PP, Pablo Casado, al Congrés per aprovar una altra pròrroga de l'estat d'alarma. Madrid, (Espanya), 9 d'abril del 2020.
Pool

MADRID, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el president del Govern central, Pedro Sánchez, i la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, de dedicar les seves intervencions al Congrés a "insultar i difamar" el seu partit i ha demanat a l'executiu que deixi l'"artifici" dels Pactes de la Moncloa.

En la seva rèplica a Sánchez durant el debat del ple del Congrés per prorrogar l'estat d'alarma, Casado ha preguntat si després d'aquests durs discursos realment vol el suport de la seva formació. "La seva portaveu i vostè han volgut fer volar tots els ponts de col·laboració amb el PP", ha etzibat.

Per això, ha demanat a l'executiu que "deixi l'artifici" dels Pactes de la Moncloa que, segons ell, "avui mateix ha saltat pels aires". "Penso que a Lastra no li ha donat més temps a insultar-nos. Ha arribat a dir que utilitzem les víctimes", ha dit.

El líder del PP ha insistit que Sánchez impulsa aquests pactes per tapar una gestió que "tothom jutja d'insuficient i incapaç". "Quant ha durat la màscara i la careta que vostè vol pactar amb l'oposició per eludir les seves responsabilitats?", ha preguntat.

Segons Casado, el "cop de porta que han donat a aquests pactes ha retrunyit a tot Espanya" i ha preguntat al cap de l'executiiu espanyol "per què ha volgut cortocircuitar qualsevol enteniment" amb el Partit Popular, que "lidera l'oposició".