Actualitzat 11/08/2015 10:06

Rull diu que un Govern de transició podrà integrar independents i consellers actuals

Aspiren amb Junts pel sí a una mobilització "com cap altra" candidatura a Catalunya

   BARCELONA, 11 Ag. (EUROPA PRESS) -

   El coordinador general de CDC i número 12 de Junts pel sí, Josep Rull, ha explicat que el Govern que pilotaria la transició nacional de Catalunya en el cas que s'imposin els independentistes després del 27S podria incorporar consellers que han quedat fora de la candidatura de Junts pel sí i combinarà la presència de polítics amb experts de la societat civil.

   En una entrevista d'Europa Press, ha ressaltat que ha de ser un Govern amb "un fort caràcter de transició nacional" i, en conseqüència, amb molta capacitat política, de diàleg i de gestionar el procés constituent que s'implementarà perquè conclogui amb èxit.

   "Pot ser un Govern perfectament obert a determinades expressions de la societat civil, com ho és la llista. Pot haver una combinació d'aquests elements: de polítics i d'experts en determinats temes com consellers, secretaris i directors generals", ha precisat el dirigent de CDC.

   També ha deixat clar que els consellers que han quedat fora de la llista de Junts pel sí podrien integrar-se al Govern que es nomeni perquè són "actius importants per al procés", i malgrat que ell ocupa el número 12 de la candidatura, ha negat que es postuli per ser-ho.

   A més del president de la Generalitat, Artur Mas, la llista de CDC per Barcelona inclou la vicepresidenta, Neus Munté, i els consellers Irene Rigau i Germà Gordó, però deixa fora Francesc Homs, Felip Puig, Andreu Mas-Colell, Meritxell Borràs, Jordi Ciuraneta, Ferran Mascarell i Jordi Jané.

   A la llista per Girona s'inclou el nom del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que tanca la llista i, en conseqüència, té poques opcions de sortir elegit.

QUAN ARRIBARAN ELS MINISTERIS

   Malgrat que iniciïn el procés de transició, Rull ha constatat que Catalunya continuarà com una autonomia, per la qual cosa hauran de mantenir el nom de conselleries, però aquestes es transformaran en ministeris quan hi hagi un Estat català: "Evidentment haurem d'utilitzar la terminologia habitual en el món. Però això és una altra fase".

   En relació amb la campanya electoral, ha concretat que es treballa per visualitzar el caràcter unitari de Junts pel sí, i volen fer actes conjunts i donar protagonisme a la ciutadania: "Quedarà reflectit que no són els actes d'un partit i sí d'una coalició".

   Segons Rull, amb l'argument que és una candidatura oberta als ciutadans aspiren a una mobilització extraordinària, de tal magnitud "com cap altra hagi fet al país i que reflectirà el moment excepcional" que es viu.

   Així, pretenen dissenyar una campanya positiva, constructiva, que doni ales a l'esperança i representi una "revolta dels somriures" al servei dels catalans que vulguin votar sí el 27S.

   Per aquesta raó, des de la candidatura Junts pel sí s'ha impulsat la campanya 'Fes-te candidat' que, després d'aconseguir l'objectiu que s'apuntessin 13.500 persones com a voluntàries, ara es proposa arribar a les 40.000, el mateix número que al 9N.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés