Roldán (Cs) a Torra sobre els CDR detinguts: "Demani als seus comandos que parin"

Publicat 25/9/2019 16:59:02CET
La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que demani disculpes per haver defensat els CDR detinguts per presumptes delictes de terrorisme i tinença d'explosius, i ha exigit que demani "als seus comandos que parin".

En el seu torn de rèplica en el debat de política general, Roldán ha exhibit una fotografia de l'atemptat a la casa caserna de Vic (Barcelona) perquè "no oblidi mai fins on pot arribar l'odi i la fractura", i ha citat d'exemple les protestes davant les casernes i els càntics en contra de la Guàrdia Civil.

"Té avui aquí l'oportunitat de sortir i condemnar aquests fets davant de tots els catalans i de demanar als seus comandos que parin i dir-los que han anat massa lluny", ha dit.

"Posi fre a aquesta bogeria perquè acabarà molt malament", ha insistit Roldán, que ha afegit que un president normal hagués condemnat la violència i defensat les forces de seguretat després d'arrestar persones per presumptes delictes de terrorisme i tinença d'explosius, però que en canvi ell els ha ovacionat i encoratjat, en les seves paraules.

Ha reclamat al president que deixi de jugar amb foc: "Deixin de banalitzar el mal, de blanquejar els terroristes i d'atiar els CDR contra els catalans constitucionalistes".

També l'ha titllat de "piròman" perquè va demanar als CDR que 'apretessin', i ha considerat que és un irresponsable que ha aconseguit superar el seu predecessor Carles Puigdemont.

CRIDA A L'ORDRE DE TORRENT

El discurs de Roldán ha provocat la intervenció del president del Parlament, Roger Torrent, que l'ha cridat a l'ordre dues vegades perquè les seves expressions "sobrepassen tots els límits", a la qual cosa ella l'ha acusant de silenciar l'oposició i de no tenir la mateixa reacció quan parlen els altres grups.

"Vostès no són demòcrates perquè els demòcrates no donen cops d'estat", ha retret Roldán al president, que ha criticat per la seva incapacitat de governar una comunitat autònoma, i per desentendre's, segons ella, dels principals problemes dels catalans com són les llistes d'espera i els barracons.