La CUP demana un pacte per a l'"autodeterminació i l'amnistia" i proclamar la república

Publicat 25/9/2019 17:54:22CET
El diputat de la CUP Carles Riera
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP Carles Riera ha plantejat aquest dimecres un gran acord polític a favor de "l'autodeterminació, l'amnistia total i la defensa dels drets polítics" com a confrontació democràtica real contra l'Estat, amb un Govern al capdavant que tingui per objectiu proclamar la república.

En la seva intervenció durant el Debat de Política General, ha criticat les propostes "buides i partidistes" que han ofert els grups que donen suport al Govern --JxCat i ERC--, que són la mobilització al carrer i un govern de concentració per reforçar les institucions i destinat a evitar que s'apliqui l'article 155 de la Constitució.

El diputat de la CUP ha advertit que l'aposta pel reforç de les institucions sempre s'imposarà a l'autoorganització popular "i posposarà qualsevol confrontació democràtica real que porti a l'autodeterminació".

Davant la paràlisi que veuen en el Govern, la CUP proposa un acord polític entre partits i entitats, no només independentistes, que estiguin a favor de l'autodeterminació i l'amnistia, amb un Executiu que hauria d'assumir una proclamació republicana amb totes les seves conseqüències".

Un Govern que volen que tingui el compromís d'assumir una resolució al conflicte "amb o sense el suport de l'Estat" i que desplegui una acció internacional, política i pressupostària que acabi amb les desigualtats.