El rei convocarà els partits els dies 16 i 17 per comprovar si pot proposar un candidat a la investidura

Publicat 12/9/2019 10:36:24CET
El Rei Felipe VI rep en audiència a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en el Palau de la Zarzuela.
TWITTER CASA REAL

MADRID, 12 set. (EUROPA PRESS) -

El rei Felip VI ha comunicat aquest dijous a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la seva decisió de celebrar una altra ronda de consultes amb les forces polítiques amb representació parlamentària els dies 16 i 17 de setembre.

Segons un comunicat de la Casa del Rei, amb aquestes consultes, el monarca vol constatar si pot proposar un candidat a la investidura "que compti amb els suports necessaris" o, en cas contrari, procedir a la dissolució de les Corts i convocar eleccions generals.

El proper 23 de setembre finalitza el termini de dos mesos que atorga l'article 99 de la Constitució perquè el Congrés doni la seva confiança a un president del govern, després d'una sessió d'investidura fallida.

Si hi hagués un acord que permetés investir un president, el ple s'hauria de convocar com a molt tard per al dia 20, amb la finalitat que la primera votació, en la qual el candidat necessita majoria absoluta del Congrés, se celebrés el dia 21 i la segona, en la qual només cal obtenir una majoria simple, 48 hores després, el mateix dia 23.

El rei ha rebut la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, aquest dijous i, segons La Zarzuela, tots dos han acordat que aquest divendres la presidenta li farà arribar la relació dels representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària.

Aquest mateix divendres, la Casa del Rei comunicarà a Batet les dates i hores de la ronda de consultes, per tal que el Congrés ho traslladi als grups.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista