El rei i Batet comparteixen la necessitat que es pugui formar un govern "estable" per als propers quatre anys

Actualitzat 12/9/2019 11:33:26 CET
- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 12 Set. (EUROPA PRESS) -

El rei Felip VI i la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, coincideixen en la necessitat que es pugui arribar a formar un Govern central "estable" per als propers quatre anys, segons ha revelat la mateixa Batet després de reunir-se amb el monarca.

Així ho ha revelat en la roda de premsa que ha ofert al Congrés després de tornar del Palau de La Zarzuela, on el Monarca li ha comunicat la seva decisió de convocar una altra ronda de consultes amb els partits polítics els propers 16 i 17 de setembre.

Durant aquesta trobada, que ha començat a les nou del matí, tant el rei com Batet han conversat sobre el bloqueig polític que viu Espanya i han coincidit en la necessitat que, després de les eleccions del passat 28 d'abril, es pugui formar un govern.

"El país necessita un govern i estabilitat en les institucions democràtiques perquè funcionin a ple rendiment i la política mantingui el prestigi que mereix", ha defensat la tercera autoritat de l'Estat.

Per això, ha insistit que estaria "bé" que es pogués constituir un govern que doni "estabilitat", que es posi a treballar "de manera immediata" i que permeti la governabilitat del país durant quatre anys.