Publicat 11/4/2019 13:54:21 +02:00CET

El Parlament rebutja que el Govern destitueixi el director de l'Oficina de Drets Civils

El Parlament tramita una proposició de llei contra el maltractament infantil
David Zorrakino - Europa Press

Tampoc no prospera que les tasques de l'oficina les faci la sindicatura de greuges

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres, amb el vot a favor de JxCat, ERC i CatECP, instar el Govern a destituir el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, i que la sindicatura de greuges assumeixi les tasques d'aquest rgan.

La diputada del PP Esperanza García ha defensat la moció en el ple del Parlament, i ha destacat que ja hi ha prou organismes per defensar aquests drets després de definir l'ens com "una oficina de contrarelat, dirigida per un comissari polític, l'única finalitat del qual és defensar uns pocs i difondre que l'aplicació de l'estat de dret és una repressió".

Des del PSC, el diputat Ferran Pedret opina que l'oficina no té "autonomia ni independncia" per fer bé la seva feina en dependre de la Generalitat, no est ben dimensionada si el seu objectiu és la defensa d'aquests drets, i proposa que les seves tasques les assumeixi la sindicatura de greuges.

El diputat de CatECP Lucas Silvano ha argumentat que ha d'existir l'oficina, malgrat que "no pot ser una oficina del Govern, ha de ser un ariet democrtic", i ha acusat els populars d'utilitzar l'Estat per protegir-se de la Justícia.

LLAOS GROCS

Per a la líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, l'oficina és "un 'xiringuito' infame que podria dir-se oficina de defensa del Govern separatista", i ha acusat Majó de ser un radical vividor del procés sobiranista que fa llistes negres de persones que retiren llaos grocs, moment en qu ha ensenyat alguns llaos que ella i el seu grup han retirat dels carrers.

La diputada de la CUP Natlia Snchez ha acusat Cs de banalitzar els drets fonamentals de les persones, de denigrar la institució del Parlament, i li ha recomanat que es dediqui a parlar "del terrorisme d'estat, del qual són cmplices".

Segons la diputada d'ERC Marta Vilalta, Cs és cmplice també de restringir els drets civils i polítics, i ha lamentat que Arrimadas utilitzi el Parlament com un "plató electoral".

La diputada de JxCat Aurora Madaula ha defensat la necessitat que l'oficina per la situació actual de moltes de les persones que són a la presó o que viuen fora de Catalunya: "Tenim una democrcia de molt baixa qualitat, i aix ve de lluny".