Publicat 11/4/2019 12:43:42 +02:00CET

El Parlament demana recuperar la dotació de llocs de treball del SOC

El Parlament tramita una proposició de llei contra el maltractament infantil
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat una moció del PSC-Units que demana al Govern catal recuperar la dotació de llocs de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per oferir "els serveis bsics d'orientació i formació per a l'acreditació de 100.000 persones cada any".

La iniciativa ha estat aprovada durant el ple d'aquest dijous amb els vots de Cs, el PSC, CatECP, la CUP i el PP, davant del vot en contra de JxCat i ERC.

La moció també insta el Govern de Catalunya a presentar abans del 15 de setembre una avaluació dels resultats obtinguts pel SOC als seus programes, encara que en aquest punt JxCat i ERC s'han abstingut.

A més, reclama convocar en tres mesos un grup de treball per establir un Marc Catal de Qualitat de les Prctiques i impulsar un marc de relacions laborals que "garanteixi el compliment de la normativa laboral i la responsabilitat social empresarial".

DEBAT

El diputat del PSC Pol Gibert ha afirmat que aquesta moció pretén "impulsar l'acció de govern en qüestions que fa anys que estan pendents", perqu creu que el Govern catal no ha fet la seva feina i que la ciutadania fa temps que espera solucions.

Per part de Cs, Carmen de Rivera ha assenyalat que la moció és una "radiografia de la inactivitat i la desídia del Govern i els seus antecessors", i ha apostat per reformar el SOC; i des de JxCat, Ferran Roquer ha qualificat la iniciativa d'interessant i ha advocat per incrementar la productivitat a través de la formació.

Malgrat votar a favor, Yolanda López (comuns) ha acusat els socialistes de ser un dels responsables de la situació del mercat laboral per les seves accions al Govern central i ha criticat que no hagi derogat la reforma laboral, cosa que també ha defensat Jordi Albert (ERC), i ha retret al PSC que "volen exigir molt al Govern de Catalunya per no fa els deures el Govern de Madrid".

En la mateixa línia, el cupaire Vidal Aragonés ha afirmat que la "precarietat laboral troba el seu origen en les reformes laborals del PSOE al llarg de la histria", encara que ha considerat que és una bona moció quant a la Formació Professional, i el popular Santi Rodríguez ha destacat que la moció conté mesures encertades.