Actualitzat 25/4/2019 13:08:25 +00:00 CET

Pablo Casado promet activar el 155 en el seu primer Consell de Ministres si governa

Pablo Casado acudeix a un míting a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

Demana concentrar el vot constitucionalista al PP per tal de no "fracturar Espanya"

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

El candidat del PP a presidir el Govern espanyol, Pablo Casado, ha promès aquest dijous que enviarà el requeriment previ del 155 al president de la Generalitat, Quim Torra, en el primer Consell de Ministres, si arriba a l'Executiu central després de les eleccions: "Activarem l'article 155 com ens hi havíem compromès".

Ho ha dit en clausurar un acte electoral a l'Hotel Catalonia Plaza de Barcelona davant d'unes 300 persones, acompanyat de la cap de llista per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i el líder popular català, Alejandro Fernández.

Ha assegurat que actualment hi ha motius per tornar a aplicar el 155 a Catalunya i que estaria "prevaricant" si no ho fes en arribar a la Presidència.

"Si no ho apliqués jo estaria prevaricant com a president. Si no garantís la vostra llibertat, els vostres drets, la vostra seguretat al carrer, jo estaria sent un pèssim president del Govern com és Pedro Sánchez. Per això cal treure'l ja de La Moncloa", ha criticat.

Casado ha sostingut que el 155 s'ha d'aplicar si una comunitat és deslleial i incompleix la llei, com creu que succeeix a Catalunya, i ha defensat que aplicar-lo no és una "mesura optativa, sinó una mesura obligatòria per a un govern de la nació que simplement ha jurat complir la llei".

Així, ha plantejat que el 155 no suposa una pèrdua de l'autonomia, sinó la "recuperació de l'autonomia i les llibertats", i ha insistit que el Govern espanyol ha de fer complir la Constitució.

Ha recordat que el 1989 el president Felipe González va enviar el requeriment previ del 155 al Govern canari, i ha considerat que ara està justificat fer-ho a Catalunya: "Tenia més motius per aplicar el 155 dels que tindrà un govern del PP la setmana vinent?".

PEDRO SÁNCHEZ

El popular ha destacat que, al seu parer, la ciutadania no mereix un president com Sánchez, i ha vaticinat que el candidat socialista pactarà amb els partits independentistes: "No podem tolerar que un cavall de Troia com Sánchez, que oculta ERC, JxCat, Bildu i la CUP, entri una altra vegada a les portes del que ha de ser la casa de tots els espanyols".

"No podem permetre que aquest cavall de Troia torni a tirar la porta amb una campanya electoral fal·laç per ocultar la realitat i perquè una vegada més qui estigui en els comandaments del Govern d'Espanya siguin presidiaris com Junqueras, Jordi Sànchez, Otegi i Carlos Sastre", ha sentenciat.

FRACTURA DEL VOT

Casado ha cridat a concentrar el vot constitucionalista al PP, perquè avisa que "si es divideix el vot es podrà fracturar Espanya".

En aquest sentit, ha afirmat que Sánchez continuarà al Govern central si no s'uneix el vot: "O unim el vot al PP o Pedro Sánchez tindrà més facilitats de cotinuar al Govern".

"Aquells que volen que governi el PP han de votar el PP. Aquells que pensen que Espanya està en una tesitura greu que pensin a qui confiarien la seva salut si tinguessin una malaltia molt greu: a un metge resident en pràctiques o al millor equip de cirurgians", ha subratllat.

Ha afegit que el PP serà capaç de posar-se d'acord amb altres formacions per governar i fer fora el PSOE de La Moncloa, i ha confiat que aquest diumenge guanyaran les eleccions: "Guanyarem les eleccions, governarem Espanya i rescatarem Catalunya dels independentistes".

el més llegit

 1. 1

  El transport públic a Catalunya serà gratis a partir d'aquest dijous

 2. 2

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments

 3. 3

  Les obres de Dalí exposades a Moscou tornen prematurament a Figueres (Girona)

 4. 4

  El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

 5. 5

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet