Publicat 25/4/2019 16:55:31 +02:00CET

Casado situa Leopoldo López en el lloc 12 del PP a les Europees després d'ascendir a Zoido per la marxa de Garrido

Leopoldo López Gil
NOTIMÉRICA - Archivo

MÚRCIA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha decidit situar el pare del polític opositor veneol Leopoldo López en el lloc 12 de la seva llista al Parlament Europeu, el lloc de l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido, que al seu torn ascendeix al lloc número 4 que ha deixat lliure l'expresident de la Comunitat de Madrid Ángel Garrido després de la seva marxa a Ciutadans, segons han informat unes fonts del PP.

Les llistes electorals al Parlament Europeu han estat ja registrades per s'accepten modificacions fins al proper dia 30 d'abril, data en qu seran proclamades per la Junta Electoral Central i, per tant, seran definitives.

Garrido va anunciar aquest dimecres per sorpresa que deixava el PP i el seu lloc en la llista europea, en qu ocupava el número 4 en no haver estat elegit per Casado com a candidat a la Comunitat de Madrid. El president popular ha decidit ascendir l'exministre Zoido del 12 al quart lloc i cedir aquest lloc a Leopoldo López Gil.

Es tracta del pare de l'opositor veneol Leopoldo López, detingut el 2014 i en arrest domiciliari des del juliol del 2017; compleix una condemna de 13 anys per promoure una protesta antigovernamental. El seu pare i ara candidat del PP al Parlament Europeu viu a Espanya des de fa anys. El Govern de Mariano Rajoy li va concedir la nacionalitat, juntament amb la seva dona, el desembre del 2015.