Publicat 23/2/2014 21:28:56 +01:00CET

El Príncep ressalta el congrés com un èxit de la "millor col·laboració institucional"

Palacete Albéniz (Barcelona)
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Presideix el sopar de benvinguda amb Mas, Sòria, Trias i 130 assistents

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El Príncep ha ressaltat aquest diumenge que la celebració a Barcelona del Mobile World Congress (MWC) és "una prova dels excel·lents resultats de la millor col·laboració institucional".

Ho ha dit en català, idioma que ha barrejat amb el castellà i l'anglès durant el seu discurs previ en el sopar de benvinguda al comitè executiu de la GSMA i la Fundació Barcelona Mobile World Capital al Palauet Albéniz de la capital catalana.

Don Felipe ha donat la benvinguda a la "dinàmica i estimada" Barcelona als 130 convidats, entre els quals destaquen representants del Mobile World Congress (MWC), el president de la Generalitat, Artur Mas; el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Ha ressaltat que la celebració del MWC "omple d'orgull les administracions implicades", i ha destacat que Espanya és un país amb infraestructures punteres, bons centres d'investigació, incentius fiscals per fomentar la inversió i joves amb una excel·lent formació.

A més, ha subratllat que Espanya és "un país amb una ferma presència al mapa de l'economia digital, que ha apostat per ser punt de trobada de representants governamentals de tot el món, d'operadors mòbils i de proveïdors de la Indústria".

"EL MOMENT ADEQUAT"

En el seu torn, el ministre Sòria ha exalçat les reformes econòmiques del Govern i la sortida d'Espanya de la recessió, i ha augurat que 2014 serà l'any de la sortida de la crisi: "Us puc dir que esteu al lloc adequat, al país adequat, en l'economia adequada i en el moment adequat", ha dit als assistents.

El sopar ha començat a les 20.00 hores i hi eren convidades l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, i la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna.

També la directora general de la GSMA --organitzadora del MWC-- Anne Bouvero; el seu conseller delegat, John Hoffman; el secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo; el president de La Caixa, Isidre Fainé, i el de Telefónica, César Alierta.