Publicat 23/2/2014 21:30:55 +01:00CET

Mas presenta Barcelona com la capital d'una "antiga nació europea"

Palacete Albéniz (Barcelona)
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat aquest diumenge Barcelona com la capital "d'una antiga nació europea", durant el sopar de benvinguda al comitè executiu de la GSMA i als membres de la Fundació Barcelona Mobile World Capital, amb motiu del Mobile World Congress (MWC).

"Fins i tot i sent un país petit territorial i demogràficament, ha aconseguit mantenir la seva identitat cultural, la seva llengua i les seves institucions d'autogovern", ha afegit.

Ho ha expressat en un discurs en anglès previ al sopar, que ha començat a les 20.00 hores al Palauet Albéniz de Barcelona i ha reunit 130 persones, entre les quals destaquen el Príncep Felip; el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la directora general de la GSMA, Anne Bouvero.

Trias ha subratllat el treball de Barcelona per convertir-se en una 'smart city', i ha presentat la capital catalana com una ciutat ambiciosa on funciona la col·laboració entre institucions i empreses.

80.000 VISITANTS DE 200 PAÏSOS

Bouvero ha desglossat algunes xifres del MWC, que reunirà uns 80.000 visitants de més de 200 països, i ha recordat que tot i que la majoria ha arribat a Barcelona aquest diumenge, 6.800 treballadors de 710 empreses ho van fer fa deu dies per preparar l'esdeveniment.

Ha recordat que durant quatre dies, la Fira de Barcelona servirà quinze tones de menjar, amb una mitjana diària de 35.000 entrepans, 40.000 cafès i 25.000 pastes, i ha celebrat que el recinte disposi de 26.000 panells solars i molta llum natural, que suposen un estalvi energètic del 30%.