Actualitzat 3/12/2019 15:06:24 +00:00 CET

Meritxell Batet, elegida presidenta del Congrés, després d'imposar-se a Ana Pastor

Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La diputada socialista Meritxell Batet ha estat elegida aquest dimarts presidenta del Congrés de la XIV Legislatura després d'imposar-se en la segona votació a la popular Ana Pastor. En concret, la socialista ha obtingut 166 paperetes davant els 140 vots que ha aconseguit la seva rival popular.

Les dues s'han enfrontat en una segona ronda en l'elecció de la Presidència del Congrés perquè havien estat les més votades en la primera, en la qual cap no ha aconseguit la majoria absoluta.

En la segona votació, Batet no ha obtingut més vots que en la primera, fins i tot n'ha perdut un, però Pastor sí ha aconseguit més suports en recollir els dels 52 diputats de Vox.

Els de Santiago Abascal no han pogut tornar a votar la seva candidata, Macarena Olona, perquè no ha passat a la segona ronda atès que en la primera només havia aconseguit el suport dels seus 52 parlamentaris i havia quedat per darrere de Batet i Pastor.

LA DIPUTADA DE LA CUP VOTA EN EL TORN EXTRA

Els diputats han votat amb paperetes en urna, com estableix el reglament. En acabar la crida, el president de la mesa d'edat, el socialista Agustín Zamarrón, ha preguntat si ningú dels diputats no havia votat i la diputada de la CUP Mireia Vehí s'ha aixecat i ha al·legat que no havia estat cridada.

Així doncs, Zamarrón li ha donat permís per introduir la seva papereta dins l'urna, li ha demanat perdó per l'error. Després ha procedit el recompte.