Publicat 6/9/2019 18:58:12 +02:00CET

La líder de Hong Kong assegura que les mesures anunciades són només un "primer pas"

September 01, 2019 - Hong Kong SAR, P.R. China: Protestors attempted to shut down Hong Kong's international airport but failed to bring it to halt. As they retreated they vandalized an MTR station and blocked roads causing severe traffic to and from the a
Todd Darling

HONG KONG, 6 set. (Reuters/EP) -

La cap del Govern de Hong Kong, Carrie Lam, ha assegurat que les mesures anunciades aquestes setmanes per resoldre la crisi, com ara la retirada de la polèmica llei d'extradició, són només "un primer pas", tot i que milers de persones segueixen al carrer reclamant una obertura democràtica més gran a l'antiga colònia britànica.

Lam va confirmar aquest dimecres que arxivava definitavament la polèmica llei que permetria el trasllat de sospitosos a la Xina continental, una legislació que va ser l'origen de les protestes. A més, va anunciar tres mesures més, com ara l'inici d'un procés de diàleg.

"Les quatre accions són un primer pas per ajudar Hong Kong a sortir de la situació actual", ha afirmat Lam durant un viatge a la regió xinesa de Guangxi. "No podem aturar la violència de forma immediata", ha al·legat en la seva declaració davant els periodistes.

Hong Kong, no obstant això, es prepara ja per un nou cap de setmana de protestes. Per aquest divendres a la tarda hi ha convocades concentracions a les estacions de metro i les oficines del Govern, i l'aeroport ha avisat que només permetrà l'ús del tren llançadora als passatgers amb bitllets.

Els convocants d'aquestes manifestants creuen que la retirada de la llei arriba massa tarda i ja no és suficient. També reclamen l'alliberament immediat de tots els detinguts, una investigació dels suposats abusos policials i que deixi d'utilitzar-se el terme "disturbis" per referir-se a aquestes mobilitzacions.