Publicat 24/10/2019 13:51:37 +02:00CET

L'helicòpter amb el fèretre de Franco vola cap a Mingorrubio

L'helicòpter que transportarà el fèretre amb les restes mortals de Francisco Franco fins al cementiri de El Pardo-Mingorrubio, un Cougar de l'Exèrcit de l'Aire, al Valle de los Caídos, Madrid, 24 d'octubre del 2019.
Pool

MADRID, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

L'helicòpter que trasllada el fèretre de Francisco Franco s'ha enlairat del Valle de los Caídos a les 13.40 hores en direcció al cementiri de Mingorrubio-El Pardo, on serà inhumat al panteó on reposa des del 1988 el cos de la dona del dictador, Carmen Polo.

Dins l'aeronau, un helicòpter Cougar de l'Exèrcit de l'Aire, hi viatgen la ministra de Justícia, Dolores Delgado, el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños, el sotssecretari del Ministeri de la Presidència, Antonio Hidalgo, i el secretari d'estat de Comunicació, Miguel Angel Oliver. En representació de la família, el seu net Francis Franco i el lletrat Luis Felipe Utrera Molina.

Mentre esperaven l'helicòpter, els representants de l'executiu s'han mantingut a força distància de Francis Franco i l'advocat de la família, Luis Felipe Utrera-Molina, i fins i tot s'ha pogut veure com Utrera-Molina discutia amb Bolaños.

Malgrat que el taüt de fusta on es va enterrar Franco el 1975 està malmès pel pas del temps la família ha decidit conservar la caixa i traslladar-la a Mingorrubio, tot i que l'executiu havia disposat un nou taüt davant la previsió que l'original estigués deteriorat.

Dins de la caixa de fusta hi ha una altra de zinc segellada on es troba el cos de Franco i que el Govern espanyol no tenia intenció d'obrir en cas que es conservés, com era probable, en bon estat.