Actualitzat 16/1/2020 13:07:31 +00:00 CET

L'Eurocambra activa el procediment del suplicatori per a Puigdemont

TWITTER/GONZALO BOYE

BRUSSEL·LES, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Parlament Europeu Ewa Kopacz ha traslladat aquest dijous al ple del Parlament Europeu que el Tribunal Suprem espanyol ha demanat a la institució comunitària que es retiri la immunitat a l'expresident català Carles Puigdemont i a l'exconseller Toni Comín, i es dona així inici a un procés que durarà mesos.

El següent pas és que l'assumpte arribi a la comissió d'Assumptes Jurídics, que es reuneix aquest dijous però que no podrà tractar el suplicatori contra els dos polítics independentistes. Les properes reunions d'aquesta comissió tindran lloc els dies 27 i 28 de gener.

El primer que farà la comissió d'Assumptes Jurídics de l'Eurocambra serà nomenar el ponent que elaborarà l'informe que serà sotmès a votació, tant a la comissió com després en el ple. El ponent no podrà ser un eurodiputat espanyol.

El cas es tracta a porta tancada i inclou la possibilitat que l'afectat comparegui en una audiència a la qual pot acudir acompanyat d'un advocat que l'assessori o pot designar un altre eurodiputat per representar-lo.