Actualitzat 5/12/2019 12:32:20 +00:00 CET

L'exadvocat de Podem nega les acusacions d'assetjament sexual

El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias durante su participación en el diálogo `Nudo España: un año después en el Congreso de los Diputados, en Madrid (España), a 5 de diciembre de 2019.
Marta Fernández Jara - Europa Press

Argumenta que mai no ha estat investigat per aquest assumpte, ni ha estat al·legat en l'acomiadament

MADRID, 5 des. (EUROPA PRESS) -

L'advocat José Manuel Calvente que ha estat acomiadat aquesta setmana per Podem ha anunciat que posarà una querella criminal per calúmnies contra el partit liderat per Pablo Iglesias, per difondre que el motiu del seu acomiadament és una denúncia per assetjament sexual i laboral a una treballadora.

En un comunicat que el lletrat ha emès aquest dijous, després de fer-se públic el seu acomiadament, Calvente assegura que "és rotundament fals" que se li hagi obert un expedient per assetjament sexual i laboral i que aquest sigui el motiu del seu acomiadament.

NO VA SER AL·LEGAT COM EL MOTIU D'ACOMIADAMENT

"No ha existit cap expedient ni investigació de cap mena contra la meva persona en tots els anys que fa que treballo per a Podem. Ni s'ha al·legat com el motiu d'acomiadament", ha sentenciat.

En aquest sentit, assegura que aquestes "difamacions obeeixen a un ànim de venjança des que es va tenir coneixement de les investigacions que estava duent a terme" dins del partit sobre membres de la cúpula, i que va denunciar la seva companya, l'advocada Mónica Carmona, en una carta remesa a la direcció estatal.

En la missiva, a la qual va tenir accés Europa Press, Carmona denunciava que la direcció de Podem havia decidit prescindir de tots dos lletrats com "un greu acte de represàlia i possibles coaccions" per investigar "greus irregularitats" en els assumptes dels qui eren responsables, que afectarien, segons assenyalen, diversos càrrecs interns.

Calvente esmenta en concret al secretari d'Organització, Alberto Rodríguez, i a la portaveu adjunta al Congrés i membre de l'executiva Ione Belarra. "Existeixen proves documentals que impliquen directament Ione Belarra d'aquest complot per desacreditar-me", afirma.