Publicat 5/12/2019 13:16:11 +01:00CET

El PP diu que la "purga" d'advocats a Podem mostra que Iglesias no vol que se sàpiguen les "finances fosques del partit"

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ofereix una roda de premsa després de la sessió constitutiva de la XIV Legislatura al Senat, Madrid (Espanya), 3 de desembre del 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 5 des. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del grup popular al Senat, Javier Maroto, ha assegurat aquest dimecres que la "purga" d'advocats a Podem evidencia que la formació de Pablo Iglesias no vol que "se sàpiguen les finances fosques del partit. De fet, ha dit que aquest tipus de fets evidencien que no són un partit transparent ni té els seus comptes sanejats.

Així ho ha assegurat en una entrevista a Telemadrid, que ha recollit Europa Press, després que dos advocats de Podem, Mónica Carmona i José Manuel Calvente, hagin denunciat haver estat acomiadats després d'investigar presumptes irregularitats internes dins de la formació.

"Veiem ara Pablo Iglesias purgant els advocats de Podem perquè no se sàpiguen les finances fosques del partit, perquè demostren el que són. Efectivament no són un partit transparent i segurament o presumptament no tenen els seus comptes sanejats", ha manifestat.

En ser preguntat per aquests acomiadaments d'advocats a Podem, Maroto ha assenyalat que això li recorda a la situació a Veneçuela, un país on "coneixen" Juan Carlos Monedero i Pablo Iglesias "més que a Espanya". De fet, ha subratllat que tots dos van dissenyar el seu pla amb Nicolás Maduro.

VENEÇUELA, "UNA DICTADURA COM UNA CASA DE PAGÈS"

Maroto ha recordat el viatge que va fer la passada setmana a Veneçuela amb diversos parlamentaris del PP, una "oportunitat de fer visible" la situació d'aquell país. Segons ha explicat, el partit de Juan Guaidó "va guanyar les eleccions per dos terços dels diputats" mentre que "els chavistes de Maduro només són un terç".

Després de recalcar que a Veneçuela no hi ha democràcia sinó una "dictadura com una casa de pagès", ha assegurat que és necessari que "tots els països democràtics d'Europa occidental i de Llatinoamèrica donin suport a la causa", perquè, segons ha dit, "la solució" passa per "unes eleccions presidencials amb Guaidó com un dels candidats per guanyar el Govern a Maduro".