Actualitzat 30/08/2023 14:51

Hernández de Cos (Banc Espanya) diu que és important que la inflació sigui del 2% a mitjà termini

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos
EUROPA PRESS

Defensa que l'estabilitat dels preus "és la millor contribució" per reduir la desigualtat

BARCELONA, 30 ago. (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha subratllat aquest dimecres la importància que la inflació "torni a nivells consistents" amb l'objectiu a mitjà termini del 2%.

Ho ha dit en una conferència sobre els efectes de la inflació i la redistribució de la riquesa a les llars a l'Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Ha assegurat que l'estabilitat dels preus "és la millor contribució que la política monetària pot fer" per recolzar el creixement sostenible de l'economia, i de l'ocupació i la reducció de la desigualtat.

Ha explicat que l'augment de la inflació té "efectes heterogenis sobre la riquesa real de les llars" en funció de les fonts d'ingressos nominals i les diferències en la composició de la despesa.

Segons les dades exposades pel Banc d'Espanya, les cistelles de consum varien en funció de les llars i "tendeixen a estar significativament relacionades amb els ingressos i l'edat".

CONSEQÜÈNCIES A LES LLARS

Hernández de Cos ha assenyalat que, a mesura que la inflació es torna més persistent, les llars començaran a desviar les seves carteres i les seves cistelles "d'actius el valor dels quals es fixa en termes nominals i de béns o serveis els preus dels quals augmenten per sobre de la mitjana".

A més, ha valorat que les negociacions salarials incorporaran "gradualment la compensació per l'augment dels preus passats i previstos", mentre que algunes fonts d'ingressos, com les pensions, seran totalment i únicament compensades després dels augments de preus.

Ha subratllat que "les mesures fiscals discrecionals poden contrarestar aquests efectes heterogenis a les llars si es dirigeixen als agents més afectats", per la qual cosa fa falta combinar la informació disponible sobre els ingressos, la riquesa i la despesa de les llars.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés