Publicat 30/10/2019 13:09:02CET

La Guàrdia Civil demana tancar l'app de Tsunami Democràtic perquè impulsa "atacs terroristes"

Imatge en portada de la web de Tsunami Democràtic
EUROPA PRESS

L'aplicació del moviment independentista continua funcionant

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil, a petició de l'Audiència Nacional, ha sol·licitat a la plataforma digital GitHub que retiri el repositori de l'aplicació mòbil (app) del moviment independentista Tsunami Democràtic perquè "impulsa la comissió d'atacs terroristes", tot i que aquest dimecres l'app continua funcionant.

Fonts de la investigació han informat a Europa Press que l'Audiència Nacional va ordenar a l'Institut Armat que sol·licités a Microsoft que tanqués l'accés a la plataforma de desenvolupadors GitHub, en què Tsunami Democràctic està desenvolupant la seva app.

La Guàrdia Civil va fer la sol·licitud la setmana passada i el tancament es va executar dissabte passat, i aquest dimecres Tsunami Democràtic ha fet un comunicat sobre els fets.

En el seu comunicat, aquest moviment independentista, que va promoure la mobilització que va col·lapsar l'Aeroport de Barcelona en protesta per la sentència de l'1-O, ha lamentat que es tracta d'un "nou pas repressiu de l'Estat espanyol que equipara la llibertat d'expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme".

La plataforma digital GitHub ha publicat una carta en què s'assegura que el remitent és el Grup d'Intercepció de les Telecomunicacions de la Guàrdia Civil i indica que "l'Audiència Nacional està duent a terme una investigació en què el moviment Tsunami Democràtic ha estat confirmat com una organització criminal que impulsa la comissió d'atacs terroristes".

La carta també detalla que a Espanya hi ha hagut "un seguit d'aldarulls violents que involucren greus desordres públics i el sabotatge d'infraestructures crítiques".

Afegeix que l'objectiu de Tsunami Democràtic és "coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible", entre ells l'aplicació, segons la missiva que ha publicat la plataforma digital.

Tsunami ha assenyalat en el seu comunicat que, "malgrat la censura de l'Estat espanyol", l'app es pot continuar descarregant a través de Telegram i el seu funcionament no s'ha vist afectat.

"Tsunami Democràtic és un moviment ciutadà que s'emmarca en la més estricta no-violència", ha afirmat el moviment.

COMPROMÍS DE PACIFISME

Quan convoca accions, Tsunami Democràtic demana als usuaris de la seva app que es comprometin a notificar la seva participació, així com avisar quan deixin de participar-hi, i informar d'incidències amb l'aplicació.

També sol·licita als usuaris que es comprometin a comportar-se "de manera pacífica, segons les directrius de la no-violència".