Adif denuncia davant del TSJ els sabotatges en vies de tren a Catalunya

Publicat 30/10/2019 10:14:19CET
Vies de tren de circulació Adif
ADIF

MADRID, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

Adif ha presentat una denúncia davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya pels danys i incidents ocasionats a la xarxa ferroviària de la regió a conseqüència de les protestes i sabotatges que s'han registrat en aquestes infraestructures des que es va fer pública la sentència del procés.

Així ho va indicar la presidenta de l'entitat empresarial pública titular de la xarxa ferroviària, Isabel Pardo, en declaracions a la Cadena Ser que ha recollit Europa Press.

Pardo va detallar que la denúncia s'ha presentat per un presumpte delicte de danys i lesions, que podria derivar en homicidi en cas que es produís un accident ferroviari a causa dels incidents.

No obstant això, la presidenta d'Adif va indicar que l'ens públic, en coordinació amb totes les forces de seguretat, està "posant tots els mitjans per garantir la seguretat" davant dels incidents que es registren a la xarxa ferroviària.

Malgrat això, els aldarulls s'han traduït en una alteració del servei en forma de retards, que sumen ja uns 40.000 milions acumulats, i la consegüent reducció en el nombre de viatgers habituals de Rodalies.

La presidenta d'Adif va assegurar que els "sabotatges i danys" en les infraestructures ferroviàries "són constants" des que es va publicar la sentència.

"No obstant això, estem redoblant els esforços, reforçant el personal amb professionals d'altres zones i perfectament coordinats amb les forces de seguretat, per afrontar aquests fets i garantir la seguretat del servei", va assegurar la presidenta d'Adif.