Un "grup secret" anomenat 'CNI català' va encarregar als CDR detinguts l'assalt al Parlament, segons el sumari

Publicat 6/11/2019 18:45:44CET
Foguera a Barcelona durant la protesta dels CDR contra la sentència de l'1-O
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

MADRID, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

Un "grup secret" anomenat 'CNI català' va encarregar als membres de l'Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa de la República desarticulat el setembre passat que assaltessin el Parlament i garantissin la logística i la seguretat necessàries perquè es poguessin mantenir comunicacions dins i fora de l'edifici en el dia que anomenaven "el dia D".

Així ho recull el sumari de la causa oberta a l'Audiència Nacional al que ha tingut accés Europa Press i en el qual la Guàrdia Civil explica que va ser Ferran Jolis Guardiola, en presó provisional i pertanyent al CDR de Santa Perpètua de Mogoda, qui va crear l'ERT, als quals va definir com "un equip bastant bèstia".

D'acord amb les perquisicions, la seva missió és "dur a terme les accions més sensibles, seguint la línia estratègica dels CDR, que requereixen un plus de compromís i professionalitat en la seva execució".

En aquest context, el 8 d'octubre del 2018, un altre dels detinguts en presó preventiva, Xavier Buigas, li va dir a Jolís que "un grup secret, denominat 'CNI Català', s'havia posat en contacte amb ell perquè aportés la infraestructura logística necessària amb l'objectiu d'escometre una acció en la qual pretenen ocupar el Parlament de Catalunya, i defensar-lo posteriorment".

"Segons indica, aquest grup disposa d'infraestructura organitzada a nivell 'tècnic i tàctic', així com d'amplis recursos econòmics i capacitat per mobilitzar milers de persones. Aquest encàrrec va ser assumit per l'ERT que es trobava en fase de consolidació i expansió", diu l'informe de la Guàrdia Civil que obra en el sumari.

Buigas li va aportar "detalls minuciosos sobre l'esdeveniment, i va informar que l'ocupació es duria a terme per la porta principal del Parlament, ja que se'ls facilitarà l'accés des de l'interior" i li va dir que al costat d'un reduït grup de persones, cooperarien amb l'esmentat 'CNI' i s'encarregarien "del lloguer d'immobles i locals que els proporcionin seguretat i l'establiment de bases d''intendència'".

"Per a això necessitarien els serveis de Ferrán Jolis, a causa dels seus amplis coneixements en l'apartat informàtic i de telecomunicacions, amb l'objectiu que confeccionés una xarxa segura i indetectable que permeti les comunicacions entre l'interior i exterior del Parlament", exposa el sumari.