La Guàrdia Civil va intervenir al CDR Jordi Ros un full amb anotacions sobre "esquema bomba"

Publicat 6/11/2019 18:52:14CET
Guàrdia Civil (arxiu)
GUARDIA CIVIL

MADRID, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil va intervenir al membre dels Comitès de Defensa de la República (CDR) Jordi Ros un full amb diverses anotacions manuscrites, entre elles una amb el títol "esquema bomba", seguit d'anotacions i un dibuix per les dues cares, segons consta en el sumari de la investigació que instrueix l'Audiència Nacional i al qual ha tingut accés Europa Press.

L'indici consignat com B.1.53 es va produir en l'escorcoll al domicili del carrer Romeu de Sabadell el 23 de setembre, el dia que van ser detinguts en l'operació Judas nou integrants de l'Equip de Resposta Tàctica (ERT), la facció violenta dels CDR desarticulada per delictes de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració per causar estralls.

L'escorcoll va començar a les 6.20 hores i va acabar a les 15.20, amb la presència de Jordi Ros i els seus pares. Es van clonar 'in situ' 24 dispositius electrònics entre telèfons, ordinadors, tauletes o discos durs, i es van precintar per analitzar altres indicis com sis coets pirotècnics i diverses carpetes amb la capçalera de la Generalitat de Catalunya.

Els agents de la Guàrdia Civil van escorcollar el domicili juntament amb un gos especialitzat en la detecció d'explosius, tot i que el resultat de la inspecció va ser negatiu. Sí que es va trobar, per exemple, un bidó de condensació de plàstic de color groc juntament amb un tub blanc de plàstic unit a un altre recipient metàl·lic oxidat. A l'interior hi havia un líquid que va quedar a disposició dels Tedax.

També van trobar una bossa amb trossos d'òxid i metall oxidat, un indici que la Guàrdia Civil relaciona amb l'anterior bidó. La secretària judicial va trobar igualment una làmina fina d'alumini arrugada, que també va passar a ser custodiada pels Tedax.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  Les rèpliques de quadres en alguns punts de Barcelona són d'entitats que defensen instal·lar l'Hermitage a la ciutat

 3. 3

  El CAC, la Generalitat i la CCMA presenten una campanya per fomentar l'esport femení

 4. 4

  El Consell per la República convoca el 29 de febrer l'acte a Perpinyà

 5. 5

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista