Actualitzat 09/01/2024 13:47

Grifols nega "categòricament" les acusacions de pràctiques comptables o informació "errònia" dels seus comptes

Archivo - Façana d'una seu de Grifols
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Grifols ha negat "categòricament" qualsevol acusació de pràctiques comptables o d'informació "errònia" dels seus estats financers consolidats arran de l'informe publicat aquest dimarts per Gotham City Research, en el qual considera que la companyia és una empresa "molt apalancada" i que "manipula el deute declarat".

"Com a empresa compromesa amb la transparència, la integritat i la conducta ètica, neguem i rebutgem categòricament qualsevol acusació de pràctiques comptables o d'informació errònies dels nostres estats financers consolidats", ha assenyalat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Grifols ha assegurat que està al corrent de les recents informacions "falses" i "especulacions" publicades per Gotham City Research en relació amb la seva informació comptable i financera.

"Grifols, com a empresa cotitzada, informa i divulga plenament tota la informació pertinent relativa a totes les seves transaccions significatives amb el màxim nivell d'integritat i transparència per reflectir una visió exacta i justa dels seus estats financers consolidats", ha subratllat.

Segons ha explicat la companyia, les transaccions amb parts vinculades i les divulgacions informades per Gotham City Research han estat "completament divulgades i auditades" des del 2018 i informades al regulador espanyol.

"Els estats financers consolidats de Grifols i els controls interns sobre la informació financera són robustos i estan subjectes a auditories anuals periòdiques i rigoroses. Aquestes auditories anuals són realitzades per una de les quatre grans companyies d'auditoria, que ha emès sistemàticament informes d'auditoria sense excepcions", ha afegit.

"Com a empresa líder mundial en el sector sanitari, tenim el compromís infrangible de mantenir el màxim nivell d'integritat empresarial i financera. El govern corporatiu és i continua sent la nostra màxima prioritat. Sempre hem mantingut i mantindrem normes estrictes en els nostres informes comptables i estem plenament compromesos amb una conducta transparent i ètica en totes les nostres pràctiques empresarials", ha assegurat.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés