Actualitzat 19/5/2020 9:52:24 +00:00 CET

El Govern central sol·licitarà una última pròrroga de l'estat d'alarma fins el 27 de juny

El president del Govern central, Pedro Sánchez, compareix en una conferència de premsa telemàtica, Madrid (Espanya), 16 de maig del 2020.
Moncloa

MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres sol·licitarà al Congrés dels Diputats una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma fins les 00.00 hores del 27 de juny, ampliació que es preveu que sigui l'última, han confirmat a Europa Press fonts de l'executiu i parlamentàries.

La data consta en el decret que s'ha elevat al Consell de Ministres i en l'esborrany que ha tingut accés la Cadena Ser. Les principals novetats, més enllà de la durada, és que permetrà que es pugui aixecar abans a les províncies, illes o unitats territorials que hagin superat totes les fases de la desescalada.

Així, tal com informa la Cadena Ser, l'apartat sisè del decret preveu que la superació de totes les fases del pla de transició farà que "quedin sense efecte les mesures derivades de la declaració de l'estat d'alarma a les corresponents províncies, illes o unitats territorials".

D'aquesta manera, el punt sisè desenvolupa el model d'alarma "gradual" que ha defensat el Govern espanyol, una opció que ja va avançar la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, en la seva compareixença dilluns davant del Congrés dels Diputats.

El decret permetrà acordar la modificació, ampliació o restricció de les mesures i les limitacions de la circulació de persones "per adaptar millor l'evolució de l'emergència sanitària", fet que plasma la voluntat de l'executiu d'actuar a través d'un sistema de cogovernança amb les comunitats autònomes.

Tal com va anunciar dissabte el president del Govern central, Pedro Sánchez, en la seva compareixença per anunciar la mesura, en aquesta última pròrroga l'única autoritat competent delegada serà el ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui actuarà en coordinació amb les comunitats autònomes.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants