Publicat 19/5/2020 13:10:28 +02:00CET

El Govern central elimina el requisit acadèmic per rebre beques i s'atorgaran atenent la renda familiar de l'estudiant

Estudiant en una biblioteca
DIPUTACIÓN DE ALBACETE

El pressupost per a beques i ajuts a l'estudi pujarà en 386 milions el curs entrant, un increment del 22%

MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha eliminat el requisit acadèmic que va implantar el PP el 2012 per rebre una beca de l'Estat, i a partir del curs vinent aquests ajuts a l'estudi es concediran atenent la renda familiar de l'estudiant, alhora que augmentarà el pressupost per a beques en 386 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 22%, "el més important dels darrers deu anys", subratlla.

Amb aquest augment, apunta l'executiu, el sistema estatal de beques i ajuts a l'estudi comptarà amb més de 1.900 milions que podran beneficiar més de 600.000 estudiants. L'augment de la inversió permetrà incrementar en 100 euros la quantia de cada beca per als universitaris de grau i màster.

Amb l'eliminació del requisit acadèmic, un aprovat serà suficient per optar a les beques. "Amb aquesta mesura es reverteix el criteri del 2012, que va endurir els requisits acadèmics i va deixar fora del sistema de beques molts estudiants que no tenen mitjans econòmics per continuar els estudis", explica el Ministeri d'Educació i Formació Professional.

D'aquesta manera, es redueix del 5,5 al 5 la nota per accedir a les beques en els ensenyaments no universitaris, mentre que per als estudis universitaris de grau caldrà tenir aprovat un determinat percentatge de crèdits. La mesura permetrà a més de 60.000 estudiants, 54.000 dels quals universitaris, poder sol·licitar una beca el curs entrant.

Contador