Publicat 23/9/2019 14:05:37 +02:00CET

La Fiscalia qualifica de grup terrorista els detinguts dels CDR i diu que ja tenien "objectius seleccionats"

España.- Fiscalía califica de grupo terrorista a los detenidos de los CDR y dice que ya tenían "objetivos seleccionados"
Europa Press - Europa Press

MADRID, 23 set. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de l'Audiència Nacional qualifica de grup terrorista els nou detinguts dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i assegura que els seus "projectes terroristes" es trobaven en un "grau avançat de preparació", perquè ja tenien "objectius seleccionats".

Segons ha informat el Ministeri Públic en un comunicat, l'operació s'ha desenvolupat "davant la certesa de les accions que volien perpetrar" en el període entre l'aniversari del referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017 i la sentència del judici del procés, que es preveu que arribi durant el mateix mes.

Per aquest motiu "s'ha decidit procedir a detenir els implicats, per avortar el projecte que podria haver causat danys irreparables arran de l'estat avançat dels seus preparatius", explica el comunicat.

REBEL·LIÓ, TERRORISME I TINENÇA D'EXPLOSIUS

Als nou detinguts se'ls imputen delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius, perquè en els deu escorcolls que s'han practicat s'ha pogut intervenir "abundant documentació i material informàtic per al seu estudi i anàlisi", així com "substàncies considerades precursors per a la confecció d'explosius".

Tot i que la Fiscalia aclareix que aquestes substàncies encara han de ser analitzades, subratlla que podrien ser "susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes explosius i de ser utilitzades contra objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".

Fonts policials i jurídiques havien avançat a Europa Press que la investigació judicial es va iniciar fa més d'un any i que les entrades i escorcolls s'estaven duent a terme en diverses localitats de Catalunya. Els arrestats declararan a l'Audiència Nacional en els propers dies.