Publicat 23/9/2019 12:48:50 +02:00CET

Els CDRs critiquen que l'operatiu és un intent d'"eliminar la veu crítica"

Dues furgonetes de la Guàrdia Civil, aparcades al costat del domicili d'un dels detinguts, després de l'operació contra membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR)
Europa Press - Europa Press

SABADELL (BARCELONA), 23 set. (EUROPA PRESS) -

CDR Catalunya ha assegurat aquest dilluns que l'operatiu que ha dut a terme la Guàrdia Civil a la província de Barcelona contra independentistes és un intent d'"eliminar la veu crítica".

L'organització ha lamentat en un comunicat que s'utilitza la repressió com a arma contra els qui discrepen, i ha subratllat que aquesta no té fre, amb la finalitat d'"escapçar les aspiracions democràtiques".

Ha exigit l'alliberament de les nou persones detingudes i ha fet una crida al fet que la gent "surti al carrer perquè se sumi a combatre i fer caure el 155, la Corona i el règim del 78".

A més a més, el CDR Sabadell, localitat en què s'han produït diverses detencions, ha convocat una concentració aquest dilluns a les 19.00 hores a la plaça Doctor Robert de la ciutat per protestar.

La investigació es troba sota secret de sumari i és una operació coordinada pel Jutjat Central número 6 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.