Publicat 16/05/2019 18:49

Farmcies catalanes denuncien Glovo davant Salut per venda illegal de medicaments

Economía.- Glovo genera más de 33 millones de ingresos a las pymes asociadas a la plataforma en España
EUROPA PRESS - Archivo

L'empresa sosté que els repartidors "simplement actuen com a mandataris verbals" dels usuaris

BARCELONA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Farmcies de Catalunya (Fefac)ha denunciat per segona vegada la pgina web de Glovo davant la Conselleria de Salut per venda illegal de medicaments en prestar un servei de compra, recollida i entrega de medicaments a domicili, ha indicat en un comunicat aquest dijous.

La Fefac ha sostingut que Glovo ha continuat venent medicaments malgrat que l'Agncia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) dictés el juny del 2018 una resolució per ordenar el cessament de l'activitat de venda i entrega d'aquests productes i l'obligació de retirar de la seva aplicació per a dispositius mbils el servei de 'Farmcia'.

Les farmcies catalanes han recordat que Glovo va interposar un recurs contra la resolució el juny del 2018, que va ser desestimat per Aempsun un mes després, i que ja van denunciar Glovo el febrer del 2018, en línia amb les mesures interposades per la Confederació Empresarial d'Oficines de Farmcia d'Andalusia i Adefarma de Madrid.

Glovo ha respost la denúncia de la Fefac en un comunicat remarcant que no ven ni publicita medicaments i que la seva activitat es limita "posar en contacte a usuaris, farmcies i repartidors independents mitjanant l'aplicació tecnolgica".

"Els repartidors simplement actuen com a mandataris verbals d'aquells usuaris, que solliciten medicaments no subjectes a prescripció mdica a través de la plataforma per a la seva recollida. Per tant, les compres es realitzen amb consell farmacutic i sempre de manera presencial en les farmcies", ha raonat la companyia.

Ha emfatitzat que l'activitat econmica de Glovo s'emmarca en la Llei de serveis de la societat de la informació i de comer electrnic i no en les disposicions de la Llei de garanties i ús racional de medicaments i productes sanitaris.

"Volem recalcar que si un farmacutic dispensa de forma presencial un medicament que requereix recepta mdica, és responsabilitat prpia de la farmcia que l'ha dispensat, no de la plataforma", ha agregat.

No obstant aix, ha assenyalat que la plataforma ha desenvolupat mecanismes per "facilitar al farmacutic el contacte directe amb l'usuari per mitj del repartidor".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés