EnComúPodem tornaria a guanyar les generals a Catalunya i DL seria cinquena segons el CEO

Actualitzat 18/3/2016 11:33:20 CET
El director del CEO, Jordi Argelaguet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 Març (EUROPA PRESS) -

   EnComúPodem tornaria a guanyar les eleccions generals si se celebressin ara i aconseguiria igualment 12 escons, seguida d'ERC amb 10-11, C's 7, PSC 7, mentre que DL --coalició que participa CDC-- cauria fins a la cinquena plaça amb 6-7 escons, i el PP seria últim amb 4.

   Són dades d'una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat a partir de 1.500 entrevistes del 22 de febrer al 8 de març, en plenes negociacions sobre la investidura d'un president del Govern al Congrés.

   En les generals de desembre, EnComúPodem va guanyar amb 12 escons, ERC va quedar segona amb 9, el PSC tercer amb 8, DL quarta amb 8, C's cinquè amb 5 i el PP ha tingut 5 escons.

   Així, segons l'enquesta EnComúPodem es consolida sense guanyar ni perdre escons; ERC i C's van a l'alça, mentre que DL, PSC i PP tenen tendència a la baixa.

   En xifres d'intenció directa de vot, EnComúPodem aconseguiria el 24%  de vots; li seguiria ERC amb 18,9, el PSC amb 10,7%, DL amb 7,6, C's amb 7,5 i el PP 3,5, amb una participació del 68%.

FUGUES EN DL

   L'enquesta també analitza la fidelitat dels votants amb el seu partit, a través del record de vot: DL és la força amb més problemes per fidelitzar al seu electorat; i els més fidels estan a EnComúPodem.

   Un 61,1% de votants de DL els tornaria a votar, mentre que les fugues van en quatre direccions: un 16,7% cap als indecisos, un 7,8% votaria ERC, un 6,7% no votaria i un 5,6 es decantaria per EnComúPodem.

   Per explicar en part la consolidació d'EnComúPodem al capdavant de les enquestes, Argelaguet ha recordat que un dels seus integrants és Podem, que està tenint presència mediàtica "important" en les últimes setmana per la negociació de la investidura.

   Les entrevistes es van portar a terme abans de la crisi de cessaments i dimissions que viu la formació de Pablo Iglesias, per la qual cosa no s'ha pogut registrar si això incideix en la decisió de vot de la gent.