Publicat 05/11/2023 16:37

La codificació e-cib s'implanta en ports esportius i indústries com a alternativa al QR

Imatge de la pantlla a punt per rebre un codi
E-CIB

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (Acpet) i diverses indústries ha començat a incorporar la codificació e-cib, creada com a alternativa als codis QR "per connectar el món físic amb l'online", segons el gerent d'e-cib, Antoni Pallarès.

Fonts de la companyia han explicat a Europa Press que és un codi de 4 dígits que s'escriu en un marcador web de la pantalla (sense necessitat d'escanejar una imatge) i porta al lloc online desitjat; per exemple, a una url, un correu, una càmera, un Whatsapp, un número de telèfon, una geolocalització "o el que sigui que estigui online".

Pallarès va patentar el 2010 e-cib (Electronic Code Information Box) i "des del seu inici, el 2015, compta amb l'aprovació" del Col·legi Oficial de Graduats Enginyers Tècnics de Telecomunicació a Catalunya (Coettc).

Des de llavors ho han aplicat en processos industrials diversos, com organitzar un catàleg tèxtil de més de 3.000 referències i etiquetar ampolles de vi amb la codificació perquè l'usuari pugui veure les característiques del celler i comprar-les.

En ser preguntat per si és una alternativa al QR, Pallarès ha respost: "Si t'envien un QR pel mòbil, a veure com ho escaneges. O si davant un QR se'n va la llum, què fas? O si el QR està massa lluny", mentre que considera més fàcil escriure o pronunciar AJ23.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés